Ez nem a közép, hanem a légüres tér

Vágólapra másolva!
Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a Heti Tv Pirkadat című műsorában legújabb kutatásukról beszélt, de szóba került még az ellenzéki összefogás.
Vágólapra másolva!

A Nézőpont legújabb kutatása szerint a megkérdezettek többsége, több mint kétharmada értett egyet azzal, hogy egyelőre a hagyományos módon kezdődött meg az oktatás, a felmérés szerint az ellenzéki szavazók 70 százaléka is osztotta. Ugyancsak kíváncsiak voltak a kutatók az ingyenes tankönyvekről, ezt a megkérdezettek majd mindegyike támogatta. Erdélyi Rezső Krisztián hozzátette, a kutatók a hagyományos oktatási rendszerről úgy kérdezték az embereket, hogy az egyelőre szót kiemelték, hiszen nem lehet tudni, milyen lesz a járványhelyzet, de az emberek úgy látják, most az oktatási rendszer képes normális menetben működni. Nyilvánvalóan ennek van oktatás- és társadalompolitikai oka, minden lépésnek vannak következményei.

Kérdésre válaszolva a kutató azt mondta, még nem tudja, hogy készül-e felmérés a Színház- és Filmművészeti Egyetemen történtekről, de azt azért látni kell, egy modellváltás történt, mint sok más felsőoktatási intézménynél, most a itt kialakult egy protesthangulat, a kutató szerint meg kellene várni a modellváltás eredményét.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.