DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Seidl: Sainz sikeres lesz a Ferrarinál

A McLaren csapatfőnöke úgy véli, minden megvan a wokingiaktól a maranellóiakhoz távozó spanyolban, hogy toppilótává váljon az F1-ben – ezt a náluk töltött két év során ékesen bizonyította.

Carlos Sainz az elmúlt két szezont a McLarennél töltötte, ahol megszerezte első dobogós helyezéseit, valamint hozzásegítette az alakulatot az idei konstruktőri bronzéremhez. 2021-ben viszont már a Ferrarit fogja erősíteni Charles Leclerc oldalán, miután az olaszok őt igazolták le Sebastian Vettel helyére. A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl szerint a pilóta bebizonyította, hogy a legjobbak közé, így a Ferrarinál is helyt fog állni:

sainz-mclaren-2020-1



„Carlosban megvan mindaz, ami ahhoz kell, hogy topversenyző legyen a Formula-1-ben” – idézi Seidlt a Soy Motor. „Megmutatta ezt a McLarennél eltöltött két éve során, ami szerint kulcsfontosságú időszak volt a pályafutásában. Úgy hiszem, hogy a munkánknak köszönhetően, amely révén jó autót tudtunk alá adni, Carlos meg tudta mutatni a tehetségét.”

„Ki lehet jelenteni, hogy mindkét fél számára előnyös volt ez a kapcsolat. Előrelépett, emiatt pedig hívást kapott a Ferraritól, miközben mi is fejlődtünk csapatként, és megszereztük a konstruktőrök között a világbajnoki harmadik helyet.”

„Carlos alapvető szerepet játszott ebben a két évben. A csapat szempontjából nagyon nehéz időszakban érkezett meg hozzánk, de a 2018 végi teszt óta a vérét adta értünk, az autó fejlesztése és a mérnökökkel való kapcsolat tekintetében is. Az eredmények és a pontok magukért beszélnek. Ahogy vezet, ahogy a csapathoz kötődik és amilyen környezetet alakít ki maga körül: ezek miatt vagyok biztos benne, hogy sikeres lesz a Ferrarinál.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: