DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Az Aston Martinnak nagyravágyó tervei vannak Vettellel

Az Aston Martin technikai igazgatója, Andy Green felemelné a csapatot a középmezőnyből a következő években, ehhez szerinte pedig a Ferraritól érkező Sebastian Vettel lehet a kulcs.

A Force Indiából lett Racing Point Lawrence Stroll közreműködésének köszönhetően jövőre Aston Martin név alatt folytatja majd a száguldó cirkuszban. A csapat idén az utolsó pillanatig komoly harcban volt a konstruktőri harmadik helyért, de végül alulmaradtak a McLarennel szemben.

Ahogyan a wokingiak, úgy ők is új pilótával vágnak bele a 2021-es szezonba, amely egy új korszak kezdete lesz az istálló számára. A csapat technikai igazgatója, Andy Green úgy gondolja, a német lehet számukra a belépőkártya a legjobbak közé.



„Mindenki tisztában van vele, Sebastian mennyire jó versenyző” – olvashatók Green szavai az F1News.co.uk-n. „A megfelelő autóval és a megfelelő emberekkel kell rendelkeznünk, mi pedig meg tudjuk ezt neki adni, hogy visszatérhessen arra a szintre, ahová tartozik és amit mi is várunk tőle.”

„Másfél évvel ezelőtt csődbe mentünk, most pedig egy négyszeres világbajnok döntött úgy, hogy nálunk akar versenyezni, ez szerintem minden itt dolgozó ember számára óriási érték. Együtt új dolgokat tanulhatunk, tapasztaltabbakká válhatunk és tovább fejleszthetjük az autónkat, hogy előrébb léphessünk.”

Az Aston Martinnak nehéz dolga lesz, ha előrébb szeretnének lépni a tabellán, hiszen a Ferrari aligha fut még egy olyan gyenge szezont, mint idén, a Renault is ott lohol majd a nyakukon, az őket idén legyőző McLaren pedig már szintén Mercedes erőforrásokat használ majd 2021-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: