DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Red Bull: Jövőre minden sokkal szorosabb lesz

Az energiaitalos cég tulajdonosa, Dietrich Mateschitz biztos benne, hogy Max Verstappen és Sergio Perez 2021-ben közelebb kerülhet a Mercedeshez – de hátulról is egyre nagyobb lesz a veszély.

A 2020-as évad is elsősorban a Mercedes egyeduralmáról szólt a Formula-1-ben: sem az egyéni, sem a konstruktőri értékelésben nem volt kérdés egy pillanatig sem, hogy ismét behúzzák a vb-címeket. Az egyetlen, aki olykor meg tudta szorongatni őket, Max Verstappen volt a Red Bull-lal, a holland ráadásul győzelemmel zárta az idényt, így bizakodhatnak, hogy a formájukat át tudják menteni a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt kevés szabályváltozást hozó és ezáltal szinte ugyanezeket az autókat felvonultató 2021-es szezonra.

f1-mercedes-redbull-dppi-2020



Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa is optimista a saját jövő évi esélyeikkel kapcsolatban, ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a Mercedes-motorokra váltó McLaren, valamint a Racing Pointból átalakuló Aston Martin és a Renault-ból Alpine-ná vedlő alakulat pedig rájuk jelenthet fenyegetést.

Amikor arról kérdezték, hogy Verstappen és a mellé saját bevallása szerint kizárólag teljesítménybeli szempontok alapján leigazolt Sergio Perez jövőre harcba szállhatnak-e a vb-címért, Mateschitz így felelt a SpeedWeek.com szaklap hasábjain:

„Igen. A következő év sokkal szorosabb lesz. Mindenki egyre közelebb kerül egymáshoz. Mi közeledünk a Mercedeshez, de a McLaren, az Aston Martin és az Alpine ugyancsak közeledik hozzánk. Rendkívül intenzív a Mercedes mögötti versengés, és ne feledjük el az Alpha Taurit sem: Gasly fantasztikus szezont futott, s most komoly önbizalma van. Danyiil Kvjatnak is kiváló versenyei voltak, de nála sajnos hiányzott a kiegyensúlyozottság” – tette hozzá az energiaitalosok tulajdonosa, utalva a második csapatukra, ahol 2021-ben már az újonc Yuki Tsunoda lesz az idei monzai győztes Pierre Gasly csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: