DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Hamilton most a McLarentől vár izgalmakat

A hétszeres világbajnok reményei szerint a McLaren csapata jövőre a Mercedes kihívójává válik, így a Red Bull-lal karöltve hárman versenyezhetnek majd a világbajnoki címért.

Nagyszerű formában zárta a McLaren alakulata a 2020-as F1-es évet, a 2021-es esztendő pedig még szebb eredményekkel kecsegtet számukra. Lando Norris a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén mindössze két tizedmásodpercet kapott a pole-pozíciós Max Verstappentől, jövőre pedig már azzal a Mercedes-erőforrással állhat rajthoz csapattársával karöltve, ami a hibrid éra messze legjobb motorjának számít. Az évek óta veretlen Lewis Hamilton reméli, egykori csapata rövidesen felér az élmezőny szintjéhez.

00120018_626



 „Örömmel látom, mennyire közel jár a McLaren, ami jövőre ráadásul a mi erőforrásunkat fogja használni. Jó látni, hogy év végére lett egy jó autójuk, így jövőre talán már ellenünk harcolhatnak. A szurkolók számára nagyszerű lenne, ha háromesélyessé válna a világbajnokság” – idézte a világbajnokot a Racefans.

A McLaren csapatvezetője szerint gyümölcsöző kapcsolat válhat az új egyezségből, aminek története egészen 1995-ig nyúlik vissza, ugyanis a két fél már akkor McLaren-Mercedesként versenyzett az F1-ben. „Már az első találkozások jól zajlottak a Mercedesszel. Nagyon nyílt és együttműködő a kapcsolatunk” – árulta el Andreas Seidl, akit lenyűgözött a márka szaktudása. „A srácok Brixworth-ben nagyon-nagyon tapasztaltak. Nyilván régóta íródik a brixworth-i és a mclarenes srácok közös története, ami segítette az újbóli összefogást. Azonban az is egyértelmű, hogy ez egy másfajta együttműködés. Ott van a Mercedes gyári Formula-1-es csapata, mi pedig motorpartnerek vagyunk, de eddig mindennel nagyon elégedett vagyok. Az erőforrás integrálása nagyszerűen halad, és biztos vagyok benne, hogy az első futamtól kezdve nagyon jó formában leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: