Online előadás a kettős állampolgárságról szóló népszavazás évfordulóján

Vágólapra másolva!
Élőben, streamelt-előadással jelentkezik a Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület szombaton, a kettős állampolgárságról szóló, sokkoló kimenetelű népszavazás évfordulója alkalmából. Előadóként részt vesz az eseményen Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezetője, a Brain Bar alapítója, valamint  György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

- írják az esemény Facebook-oldalán a szervezők, akik úgy értékelik a tizenhat évvel ezelőtti népszavazást, hogy azon a baloldali szavazók nemmel szavaztak, a jobboldaliak pedig nem mentek el elegen szavazni.

Mint rövid tájékoztatójukból kiderül, az évforduló alkalmából élőben, streamelt- előadással jelentkeznek, amelyen a következő lesz a menetrend.

  • 15:00-16:00 - Panel I. A jövő Közép-Európája - Innovációs és gazdasági és együttműködés erősítése a Kárpát-medencében. Előadók: Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezetője, a Brain Bar alapítója György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. Moderátor: Renge Zsolt, közgazdász-politológus
  • 16:30-17:30 - Panel II. Mit jelent a Nemzeti Összetartozás éve? – 100 éve volt Trianon. Milyen lesz a következő évszázad? Előadók: Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója; Böröcz László, országgyűlési képviselő. Moderátor: Jáki Luca, MCC Erdélyi Politikai Iskola Vezetője

A szervezetnek nem ez az első nagyobb szabású rendezvénye, akciója. Korábbi felhívásukban azt kérték mindenkitől, aki teheti, június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján gyújtson gyertyát "az igazságtalan trianoni békediktátum századik évfordulójára emlékezve."