Karácsony emberei: Gál J. Zoltán

HUNGARY-JAPANESE TODA-03 Vertical PORTRAIT PERSON-POLITICS
gál j. zoltán
A portrait taken 06 October 2003 in Esztergom of the Hungarian government spokesman Zoltan J. Gal, during a press conference at the Suzuki car factory in Hungary. AFP PHOTO ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Gál J. Zoltán édesapja, Gál Zoltán, már a szocializmusban belügyminisztériumi államtitkár volt, és e tisztében a hazánkba menekült külföldi állampolgárok ügyeinek intézésére alakult tárcaközi bizottság vezetője volt. Idősebb Gál a rendszerváltás után is jó pozícióba került, hiszen az 1994-et követően kormányra kerülő MSZP egyik vezéralakja lett, sőt az Országgyűlés elnökévé választották. Így Gál könnyedén zöld utat biztosított fiának is, aki apjához hasonlóan bejáratos lett a rendkívül nagy befolyással bíró Apró Piroskához és lányához, Dobrev Klárához, a Szemlőhegyre - írta a Karácsony Gergely embereit bemutató cikksorozatának következő részében a Kontra.
Vágólapra másolva!

Gál J. a Gyurcsány család bizalmába férkőzve államtitkárként lett a kormányzati kommunikáció fő ura. Hogy miért is került ki a miniszterelnök bizalmi köréből, arra több verzió is létezik, az biztos, hogy Gyurcsány többször őt vádolta meg az őszödi beszéd kiszivárogtatásával. Bárhogy is történt, Gál J. megbukott, Karácsony Gergely viszont most reaktiválta.

A teljes cikket ide kattintva, a Kontra oldalán tudja elolvasni.

Gál J. Zoltán 2003-ban Forrás: AFP/Attila Kisbenedek