Exkluzív interjú az izlandi futballkapitánnyal

Vágólapra másolva!
2020.11.05. 00:14
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

• Exkluzív interjút adott lapunknak Erik Hamrén, az izlandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a magyarok elleni, az Eb-re kijutásról döntő meccsre készül. A 63 éves svéd szakember a mieinket jól szervezett, fegyelmezett együttesként írta le, amelynek kimondottan jó a mentalitása, s ezzel kicsit hasonlít is az izlandi gárdára. Hamrén két éve irányítja az északi ország nemzeti együttesét, s úgy érzi, ez lesz izlandi karrierje eddigi legfontosabb mérkőzése. Hogy milyen emlékeket őriz a velünk vívott két korábbi meccsről, kiderül cikkünkből.• Exkluzív interjút adott lapunknak Erik Hamrén, az izlandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a magyarok elleni, az Eb-re kijutásról döntő meccsre készül. A 63 éves svéd szakember a mieinket jól szervezett, fegyelmezett együttesként írta le, amelynek kimondottan jó a mentalitása, s ezzel kicsit hasonlít is az izlandi gárdára. Hamrén két éve irányítja az északi ország nemzeti együttesét, s úgy érzi, ez lesz izlandi karrierje eddigi legfontosabb mérkőzése. Hogy milyen emlékeket őriz a velünk vívott két korábbi meccsről, kiderül cikkünkből.

• Százszázalékos mérleggel zárta a párbajtőrözők Magyar Kupa-sorozatának első fordulóját Koch Máté. A Vasas SC vívója egyéniben végig remekelve győzött, majd sikerét Bakos Bálint, Bányai Botond és Fenyvesi Csaba társaságában megfejelte a csapatviadal aranyérmével. A 21 éves sportoló a dupla diadal mellett bónuszként a hazai ranglista élére ugrott. Noha nem ezen a versenyen fog múlni a jövő évi csapat-összeállítás az Európa-bajnokságra és az olimpiára, azért elismerte: jó érzés a felnőttranglistát vezetni. Hozzátette, noha az eredményekből úgy tűnhet, ellenfelei megszorítani sem tudták, voltak nagy csatái a páston.

• A Rally Hungaryn rajthoz áll ifj. Érdi Tibor is, aki Zelindo Melegarival holtversenyben vezet az ERC2 kategória összetett pontversenyében. A kétszeres Európa-bajnok a Nemzeti Sportnak elmondta, a Portugáliára beugró Csökő Zoltánnal folytatja a sorozatot. Ahogy fogalmazott, tizenegy év után pontosan tizenöt perc kellett, hogy újra egymásra hangolódjanak. Csökő rutinjának nagyon sok hasznát veszi, szeret vele menni, ezért úgy döntöttek, együtt fejezik be az idényt. Szóba került az is, miért tért vissza az ERC2 kategóriába a tavalyi topkategóriás szereplés után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik